Vårturné 2018 – Dag och natt


Nordman –  duon som gör musik fylld av pop, rock och folktoner med texter fyllda av vårt nordiska vemod – är tillbaka med singeln ”Dag och natt” och följer upp med en intim konsertturné i vår!

De slog igenom 1994 med singeln ”Vandraren” och det självbetitlade debutalbumet. Resan tillsammans har varit krokig men nu har det gått 23 år och de har fortfarande gnistan kvar och har hela tiden släppt musik och spelat tillsammans. Under 2017 har de hunnit med en rad konserter och två turnéer; en konserthusturné i våras och Packmopedsturnén i somras.

Nya singeln ”Dag och natt” släpps på fredag den 17/11. Det är en låt som innehåller det vi älskar med Nordman; Håkan Hemlins karaktäristiska röst, Mats Westers fantastiska nyckelharpa och en text som talar till oss.

”En kul sak för oss är också att texten till den ”Dag och natt” har kommit till i samarbete med Uno Svenningsson”, berättar Håkan Hemlin.

2018 är det dags att åka ut på turné igen, den här gången i ett avskalat format och med sig har de Dani Strömbäck på piano och Claudia Müller på flöjt. Tillsammans kommer de att spela låtar från Nordmans hela karriär, och på flera av konserterna kommer lokala körer att medverka vilket kommer att göra varje spelning helt unik!

”Det ska bli riktigt kul att åka ut på den här turnén. Vi har en massa favoritlåtar i vår repertoar som hamnat i skuggan av våra hits. Nu plockar i fram dem och blandar upp dem med både nyskrivet och de välkända låtarna. Tillsammans med våra fantastiska musiker Dani Strömbäck och Claudia Müller får alla låtarna nytt liv”, säger Mats Wester.

Turnéplan för Nordmans halvakustiska turné våren 2018

1 mars – Schaumansalen, Jakobstad (Finland) Biljetter

2 mars – Frans Henrikssonsalen, Närpes (Finland) UTSÅLT Biljetter

3 mars – Ritz, Vasa (Finland) Biljetter

7 mars – Röda salongen, Hässleholm Biljetter

8 mars – Ystad Teater, Ystad Biljetter

9 mars – Kulturhuset Pigalle, Nässjö Biljetter

10 mars – Stadsteatern, Västervik Biljetter

11 mars – Kalmar teater, Kalmar Biljetter

16 mars – Musikverket, Sandviken Biljetter

17 mars – Säterdalen, Säter Biljetter

22 mars – Gamla Teatern, Östersund. Biljetter

23 mars – Folkan, Örnsköldsvik Biljetter

24 mars – Tonhallen,  Sundsvall Biljetter

25 mars – Mats och Karins Café, Härnösand  UTSÅLT Biljetter

Publicerad i Uncategorized

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Facebook

Spotify